Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Färskpotatissallad med rödlöksdressing

Publicerat torsdag 28 maj 2009 kl 09.48

I Meny vecka 22 2009

600-750 g nykokta färskpotatis (gärna med lite sting kvar)


Dressing:
½ dl köttbuljong (varm)
2 tsk fransk dijonsenap
2-3 msk vitvinsvinäger
havssalt
1 tsk strösocker eller honung
2 msk rapsolja
1-2 msk olivolja (kallpressad)
2 finhackade rödlökar
nymalen svartpeppar
 

Rör ihop dressingen och häll över dem ännu varma potatisarna. Låt stå och marinera någon timma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".