Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grekinspirerade spättafiléer

Publicerat onsdag 3 juni 2009 kl 14.41

I Meny vecka 23 2009

4 portioner 

600 g sandskäddefiléer eller rödspättafiléer
0,5 dl rödlök, finhackad
0,5 dl creme fraiche
50 g fetaost, mosad
1 msk smör
10 st svarta oliver, skivade
1 påse Wok grönsaker, 500 g


Tina fisken och lägg ut hälften med köttsidan upp. Salta. Blanda samman fyllningen (röd lök, fetaost, oliver och creme fraiche) och bred den på fisken. Lägg de andra filéerna ovanpå. Vänd fisken i ströbröd blandat med mjöl smaksatt med salt och peppar. Stek fisken försiktigt i smör eller margarin ca 3 minuter på varje sida. Servera rätten med Findus Wok Thai Grönsaker och kokt ris, gärna blandat med skivade svarta oliver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".