Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grönsakspanerade spättafiléer med fänkålscole slaw

Publicerat onsdag 3 juni 2009 kl 14.45

I Meny vecka 23 2009

4 portioner

Tillagning 40 minuter.

600 g spättafiléer
1 tsk salt
nymald peppar
1 morot
¼ rotselleri
1 stort purjolöksblad
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 bakpotatisar 

Fänkålscole slaw
1 färsk fänkål, ca 250 g
1 klyfta vitkål, ca 250 g
1 dl majonnäs
2 msk gräddfil
salt och nymald peppar
2 krm kummin


Strimla fänkål och vitkål fint och blanda med majonnäs, gräddfil, salt, peppar och kummin. Skölj och skär potatisen i 2 cm tjocka skivor. Koka den mjuka i lättsaltat vatten. Skala rotfrukterna och hacka dem i en matberedare. Purjolöken finhackas för hand. Vispa upp äggen. Krydda och vänd spättafiléerna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist ide hackade grönsakerna. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun, på låg värme, 2-3 minuter på varje sida, salta och peppra. Lägg fiskfiléerna på potatisskivorna. Servera fänkålscole slaw till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".