Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fiskfilé med amerikans sås

Publicerat onsdag 3 juni 2009 kl 14.57

I Meny vecka 23 2009

4 port

1 ½ kg rödtunga eller rödspätta
salt
citronsaft
 

Sås:
1 gul lök
3 msk kapris
3 msk smör eller margarin
3 äggulor
3 msk hackad persilja
½ tsk salt
½ tsk paprika
1 msk citronsaft 


Rensa och filea fisken. Strö på salt och pressa citronsaft över. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Sjud i ugn, 225º, ca 15 minuter eller tills fisken är så gott som färdig. Skala löken och riv den. Hacka kaprisen, rör smöret pösigt och tillsätt äggulorna en i taget. Blanda ner de övriga ingredienserna. Ställ skålen i hett vatten och rör kraftigt om såsen skär sig Ta ut fisken ur ugnen och bred såsen över. Gratinera i ugn, 250º, ca 5 minuter. Servera med kokt eller pressad potatis och någon grönsak.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".