Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Remouladsås remoulad

Publicerat torsdag 4 juni 2009 kl 09.37

I Meny vecka 23 2009

Remouladsås är en god sås till fisk som stekt spätta och klassisk till engelsk fish & chips. I Danmark (och Sverige) serveras såsen till smörrebröd med panerad fisk eller rostbiff med syltlök och inlagd gurka på grovt bröd toppat med rostad lök och tomatklyfta. I princip är Remouladsås en vanlig majonnäs med hackade pickles och smaksatt med kapris, curry samt gurkmeja (så den blir gul). Du kan hacka i alla pickles du vill, vanligast är gurka och syltlök. Inlagd ingefära är gott i också.

4 port

1½ dl majonnäs
½ dl hackad ättiksgurka
2 msk kapris
2 msk finhackad syltlök
1 tsk citronsaft (lime blir också gott)
1 krm salt och vitpeppar
½ tsk curry
2 krm gurkmeja

Hacka och blanda ihop allt. Förvara i kylen. Blir godare efter någon timme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".