Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kyckling- och ankleverpastej

Publicerat torsdag 11 september 2003 kl 10.51
Gästkock Henrik Norström, I Meny vecka 37 2003
10 port 350 g kycklinglever, passerad 50 g anklever 400 g smör 2 ägg 2 dl portvin 2 finhackade schalottenlökar salt och peppar Fräs löken utan att den tar färg, häll på vinet. Låt det koka tills vätskan försvunnit och sedan svalna. Lägg lever, ägg och lökkok i en matberedare. Mixa några varv. Häll på varmt skirat smör (ca 70) i jämn stråle under mixning, så att det blir en slät smet. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en terrinform, som klätts med plastfilm eller i individuella porslinsformar. Baka pastejen i 100 varm ugn i ca 30 minuter (till en kärntemperatur på 65). Om ni inte har en varmlufts ugn bakas pastejen i vattenbad i 125 varm ugn. Låt pastejen kallna innan ni använder den. Serveras med kavring och inlagd gurka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".