Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kyckling- och ankleverpastej

Publicerat torsdag 11 september 2003 kl 10.51
Gästkock Henrik Norström, I Meny vecka 37 2003
10 port 350 g kycklinglever, passerad 50 g anklever 400 g smör 2 ägg 2 dl portvin 2 finhackade schalottenlökar salt och peppar Fräs löken utan att den tar färg, häll på vinet. Låt det koka tills vätskan försvunnit och sedan svalna. Lägg lever, ägg och lökkok i en matberedare. Mixa några varv. Häll på varmt skirat smör (ca 70) i jämn stråle under mixning, så att det blir en slät smet. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en terrinform, som klätts med plastfilm eller i individuella porslinsformar. Baka pastejen i 100 varm ugn i ca 30 minuter (till en kärntemperatur på 65). Om ni inte har en varmlufts ugn bakas pastejen i vattenbad i 125 varm ugn. Låt pastejen kallna innan ni använder den. Serveras med kavring och inlagd gurka.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.