Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Karl-johansoppa, duxelle och körvel

Publicerat torsdag 11 september 2003 kl 10.52
Gästkocken Henrik Norström, I Meny vecka 37 2003
4 port 100 g Karl-Johan svamp, ansad och skivad 100 g champinjoner, ansad och skivad 1 dl portvin 1 liter kyckling buljong 3 dl grädde 2 schalottenlökar salt och peppar körvel smör citronjuice Finhacka schalottenlöken, fräs den i kastrull utan att den tar färg. Lägg i svampen och fräs tills vätskan försvunnit. Lyft upp en fjärdedel av svampen. Slå på portvin, buljong och grädde i kastrullen. Låt koka i ca 30 min. Ta kastrullen åt sidan och låt stå i ca en timme. Smaka av med salt och peppar och lite citronjuice. Sila genom finmaskig sil. Finhacka svamphacket som ni lyfte åt sidan och smaka av med salt och peppar. Vid servering: Värm svamphacket med lite smör och koka upp soppan. Skeda svampduxellen i djup tallrik och lägg på lite körvel. Skumma upp soppan med hjälp av en stavmixer. Servera soppan ur kanna vid bordet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.