Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fläderblomssaft

Publicerat torsdag 11 juni 2009 kl 08.43

I Meny vecka 24 2009


Ingredienser:
Liten sats ca 5 dl
10 stora fläderblomsklasar
1 liten citron
5 dl socker
1 tsk citronsyra
4 dl vatten

Stor sats ca 4 liter
50 stora fläderblomsklasar
4 citroner
4 l socker
100 g citronsyra
3 l vatten


Gör så här:
Skölj blomklasarna noga i ljummet vatten och låt rinna av. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor. Varva blomklasar, citron, socker och citronsyra i en bunke eller hink. Koka upp vattnet och häll det kokande över blommorna. Låt stå i rumstemperatur i 2 dygn och sedan i kylskåpet i ca 2 dygn. Sila upp saften i flaskor. Förvara kallt.

Tips!
Saften går mycket bra att frysa. Den blir inte helt frusen utan det går lätt att krafsa ur lagom mängd ur förpackningen med en sked.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".