Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fläderchampagne

Publicerat torsdag 11 juni 2009 kl 08.54

I Meny vecka 24 2009

1 st  citron(er) 
4½ l vatten 
8 dl  strösocker 
8 styck fläderblomsklasar 
2 msk äppelcidervinäger

Tillagning:
4 1/2 liter
6 glasflaskor med skruvlock á 75 cl.

Rensa bort smådjur och blad från blomklasarna.

Tvätta citronen och riv det gula på skalet med ett rivjärn. Pressa citronen och häll saften och skalet i en ren plasthink. Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills sockret har löst sig. Lägg en handduk över och ställ svalt i 1 dag.

Sila och häll upp på rena glasflaskor med skruvlock. Fyll inte ända upp, eftersom det blir tryck i flaskorna efter några dagar. Skruva åt korkarna ordentligt. Flaskorna kan explodera så ställ dem i en låda med en handduk över. Förvara på en sval plats i minst 3 veckor.

Hållbarheten varierar, så servera gärna inom en månad och väl avkylt. Drycken får en viss alkoholhalt.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".