Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Årets laxrätt

Publicerat onsdag 17 september 2003 kl 16.48
I Meny vecka 38 2003
Örtstekt lax med gula kantareller, krondillmarinerad tomat och ravioli med havskräfta samt havskräftbuljong. 8x150g laxfilé 2 dl hackade örter, dill, gräslök, persilja vitpeppar havssalt klarat smör till stekning Salta och peppra laxen och rulla bitarna i örterna, bryn och baka färdigt i 125 graders ugn. 4 dl gula kantareller, rensade Stek svampen i klarat smör, salta och peppra. krondillmarinerade tomater 8 plommontomater, skinnfria filéer i tärningar 2 vitlöksklyftor, hackade 1 krondillsblomma, finhackad 1 dl olivolja 2 tsk havssalt ½ tsk strösocker 4 sticklök, strimlad Blanda ihop allt och låt marinera en timme i rumstemperatur. Värm ytterst försiktigt i en sauteuse. Ravioli: 1 sats pasta deg Fyllning: 8 havskräftstjärtar, blancherade och hackade 1 msk kesella gourmet zest av 1 citron, finhackat ½ tsk havssalt 2 varv vitpeppar på kvarn Lägg lite fyllning i mitten på varje ravioli och pensla med ägg. Lägg över nästa pastatäcke, tryck ut luften och tillslut väl. Koka raviolin 2-3 min i saltat vatten. kräftbuljong skalen av kräftorna 2 schalottenlökar, hackade 2 vitlöksklyftor, hackade 2 krondillblommor 1 fänkål, hackad 3 lagerblad 1 msk tomatpuré 3 msk olivolja 4 dl torr vermouth Fräs ihop alla ingredienser och slå på vinet och låt koka ner till en bottenskyla, täck med vatten och sjud i 20 minuter. Sila och smaksätt med salt och vitpeppar. Mats Tingbrant, Varbergs Stadshotell.

Mer om …

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.