Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Årets laxrätt

Publicerat onsdag 17 september 2003 kl 16.48
I Meny vecka 38 2003
Örtstekt lax med gula kantareller, krondillmarinerad tomat och ravioli med havskräfta samt havskräftbuljong. 8x150g laxfilé 2 dl hackade örter, dill, gräslök, persilja vitpeppar havssalt klarat smör till stekning Salta och peppra laxen och rulla bitarna i örterna, bryn och baka färdigt i 125 graders ugn. 4 dl gula kantareller, rensade Stek svampen i klarat smör, salta och peppra. krondillmarinerade tomater 8 plommontomater, skinnfria filéer i tärningar 2 vitlöksklyftor, hackade 1 krondillsblomma, finhackad 1 dl olivolja 2 tsk havssalt ½ tsk strösocker 4 sticklök, strimlad Blanda ihop allt och låt marinera en timme i rumstemperatur. Värm ytterst försiktigt i en sauteuse. Ravioli: 1 sats pasta deg Fyllning: 8 havskräftstjärtar, blancherade och hackade 1 msk kesella gourmet zest av 1 citron, finhackat ½ tsk havssalt 2 varv vitpeppar på kvarn Lägg lite fyllning i mitten på varje ravioli och pensla med ägg. Lägg över nästa pastatäcke, tryck ut luften och tillslut väl. Koka raviolin 2-3 min i saltat vatten. kräftbuljong skalen av kräftorna 2 schalottenlökar, hackade 2 vitlöksklyftor, hackade 2 krondillblommor 1 fänkål, hackad 3 lagerblad 1 msk tomatpuré 3 msk olivolja 4 dl torr vermouth Fräs ihop alla ingredienser och slå på vinet och låt koka ner till en bottenskyla, täck med vatten och sjud i 20 minuter. Sila och smaksätt med salt och vitpeppar. Mats Tingbrant, Varbergs Stadshotell.

Mer om …

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.