Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Yvonne Collovin tipsar om plommonkaka från Wien

Publicerat torsdag 18 september 2003 kl 15.44
 
24-30 bitar 200 g smör 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker (eller 1 Päckchen Vanilleezucker) 4 ägg 4-6 msk mjölk 400 g vetemjöl 2 tsk bakpulver Fyllning: 400 g plommon 1½-2 dl strösocker 2 tsk malen kanel ½ tsk malen kryddnejlika Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget, mjölken samt mjölet blandat med bakpulvret. Det ska bli en smidig massa som kan bredas ut i smord, bakpappersklädd långpanna. Halvera och kärna ur plommonen. Täck smeten med frukten. Strö över socker, kanel och kryddnejlika. Grädda i 200 grader ca 30 minuter. Låt kakan svalna något innan den skärs i rutor. Plommonen kan ersättas av äpplen när den tiden kommer. Yvonne Collovin, Lund
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.