Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Yvonne Collovin tipsar om plommonkaka från Wien

Publicerat torsdag 18 september 2003 kl 15.44
 
24-30 bitar 200 g smör 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker (eller 1 Päckchen Vanilleezucker) 4 ägg 4-6 msk mjölk 400 g vetemjöl 2 tsk bakpulver Fyllning: 400 g plommon 1½-2 dl strösocker 2 tsk malen kanel ½ tsk malen kryddnejlika Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget, mjölken samt mjölet blandat med bakpulvret. Det ska bli en smidig massa som kan bredas ut i smord, bakpappersklädd långpanna. Halvera och kärna ur plommonen. Täck smeten med frukten. Strö över socker, kanel och kryddnejlika. Grädda i 200 grader ca 30 minuter. Låt kakan svalna något innan den skärs i rutor. Plommonen kan ersättas av äpplen när den tiden kommer. Yvonne Collovin, Lund
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".