Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rosmarinäpplen

Publicerat torsdag 18 september 2003 kl 15.47

Karin Franssons recept i Meny vecka 38 2003


De här äpplena gör jag ofta till mig själv. Eftersom jag inte är så förtjust i sylt brukar jag äta dem till pannkakor.

4–6 port
3 syrliga äpplen, t.ex. Cox Orange
2–3 msk smör
1–2 msk socker
½ dl vatten
1 kvist rosmarin
1 msk honung
Skala och skär äpplena i fina klyftor eller bitar. Smält smöret, vänd runt äppelbitarna i socker, vatten och repade rosmarinblad. Låt puttra i 2–3 minuter. Tillsätt honung och puttra i någon minut till. Servera äpplena ljumma, aldrig iskalla, för då stelnar smöret och äpplena blir oaptitliga. Gott till glass, yoghurt, färskost.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.