Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rosmarinäpplen

Publicerat torsdag 18 september 2003 kl 15.47

Karin Franssons recept i Meny vecka 38 2003


De här äpplena gör jag ofta till mig själv. Eftersom jag inte är så förtjust i sylt brukar jag äta dem till pannkakor.

4–6 port
3 syrliga äpplen, t.ex. Cox Orange
2–3 msk smör
1–2 msk socker
½ dl vatten
1 kvist rosmarin
1 msk honung
Skala och skär äpplena i fina klyftor eller bitar. Smält smöret, vänd runt äppelbitarna i socker, vatten och repade rosmarinblad. Låt puttra i 2–3 minuter. Tillsätt honung och puttra i någon minut till. Servera äpplena ljumma, aldrig iskalla, för då stelnar smöret och äpplena blir oaptitliga. Gott till glass, yoghurt, färskost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".