Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Äppel- och basilikacaïpirinha med yoghurtglass

Publicerat torsdag 18 september 2003 kl 15.48

Karin Franssons recept i Meny vecka 38 2003

Till yoghurtglassen:
1 burk kondenserad mjölk
2 burkar matlagningsyoghurt
några blad basilika, hackade
2 lime, saft + rivet skal
2–4 cl grappa eller ljus rom, t.ex. Bacardi
Till äpplena:
2 cl sockerlag
2 små krukor basilika
saft och skal från 3 limefrukter
4–6 cl rom (Bacardi eller Havanna Club)
4 gröna syrliga äpplen
Blanda mjölk och yoghurt med basilika, limesaft och grappa eller rom. Frys i glassmaskin eller ställ bunken i frysen och rör då och då. Koka ½ dl socker och 2 msk vatten till en simmig lag. Kyl ner och mät upp 2 cl. Blanda strimlad basilika, skal och saft från lime och rom. Mixa allt slätt. Tärna äpplena fint med skalet kvar. Blanda ner dem i lagen. Låt dra en stund. Servera med yoghurtglassen. Kondenserad mjölk är verkligen en genväg till god glass. Prova även annan smaksättning, t.ex. en urskrapad vaniljstång.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.