Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Äppel- och basilikacaïpirinha med yoghurtglass

Publicerat torsdag 18 september 2003 kl 15.48

Karin Franssons recept i Meny vecka 38 2003

Till yoghurtglassen:
1 burk kondenserad mjölk
2 burkar matlagningsyoghurt
några blad basilika, hackade
2 lime, saft + rivet skal
2–4 cl grappa eller ljus rom, t.ex. Bacardi
Till äpplena:
2 cl sockerlag
2 små krukor basilika
saft och skal från 3 limefrukter
4–6 cl rom (Bacardi eller Havanna Club)
4 gröna syrliga äpplen
Blanda mjölk och yoghurt med basilika, limesaft och grappa eller rom. Frys i glassmaskin eller ställ bunken i frysen och rör då och då. Koka ½ dl socker och 2 msk vatten till en simmig lag. Kyl ner och mät upp 2 cl. Blanda strimlad basilika, skal och saft från lime och rom. Mixa allt slätt. Tärna äpplena fint med skalet kvar. Blanda ner dem i lagen. Låt dra en stund. Servera med yoghurtglassen. Kondenserad mjölk är verkligen en genväg till god glass. Prova även annan smaksättning, t.ex. en urskrapad vaniljstång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".