Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Äppel- och valnötsglaserad lax med bräserad spetsk

Publicerat torsdag 18 september 2003 kl 15.50

Karin Franssons recept i Meny vecka 38 2003

4-6 port
4 portionsbitar lax av laxrygg så kallad loins
Äppelglasur:
1 stort äpple (syrligt)
1 msk hackade valnötter
1 msk honung
1 msk citronsaft
4 msk äppeljuicekoncentrat
1 msk smör
Gärna 2 blad hackad libbsticka
Nymalen svartpeppar
Skala äpplet och skär i mindre tärningar och lägg dem i en gryta. Häll på citronsaft, juice, honung och valnötterna, koka tills vätskan nästan har kokat bort. Rör ner smöret och libbstickan, peppra lite. Salta och peppra laxbitarna och bryn dem hastigt runt om. Bred över äppelglasuren och sätt in i ugnen på 125° i ca 5-8 minuter eller tills stektermometern visar 47°. Laxen ska ha en kärna kvar. Stektiden beror på tjockleken.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.