Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Parmesankyckling med knaperstekt lyxskinka

Publicerat torsdag 27 augusti 2009 kl 10.00
Jamie Olivers lyxiga kycklingrätt.

Det här är ett finfint sätt att tillaga kycklingbröst på. Med den knapriga parmaskinkan får man en ljuvlig kontrast till det möra kycklingköttet. När man bankar ut kycklingen innan man steker den blir den snabbare färdig.

2 portioner

30 g parmesanost

2 kvistar färsk timjan

2 skinnfria kycklingbröst, helst ekologiska

nymalen svartpeppar

1 citron

6 skivor parmaskinka

olivolja

Förberedelser:
Riv parmesanosten. Nyp av timjanbladen. Skär med en liten kniv grunda skåror kors och tvärs på undersidan av kycklingbrösten. Peppra lite grand (salt behövs inte eftersom parmaskinkan är tillräckligt salt i sig). Lägg brösten bredvid varandra och strö det mesta av timjanbladen över. Riv lite citronskal och strö över tillsammans med parmesanosten. Lägg tre skinkskivor på varje kycklingbröst så att de delvis överlappar varandra. Ringla på lite olivolja och strö de sista timjanbladen över. Bred ut plastfolie över brösten och banka ut dem ordentligt med undersidan av en stekpanna så att de blir ca 1 cm tjocka.

Tillagning:
Sätt en stekpanna på medelvärme. Ta bort folien och lägg varsamt kycklingbrösten i pannan med skinksidan ner. Ringla över lite olivolja. Stek i 2 minuter per sida, vänd efter halva tiden, ge till slut skinksidan 30 sekunder extra så att den blir knaprig och fin.

Servering:
Servera kycklingbrösten hela eller skär dem i tunna remsor och trava dessa ovanpå varandra. Ringla generöst med olivolja över och servera med citronklyftor. Potatismos och någon grönsak eller krispig sallad passar fint till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".