Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Bruschetta

Publicerat torsdag 3 september 2009 kl 09.51
En vackert dekorerad förrätt retar smaklökarna.

3 september 2009 med Marco Baudone

4 st skivor lantbröd
1 st vitlöksklyfta
1 st rosmarinkvist
2 msk olivolja
1 st zucchini
2 kvistar basilika
4 skivor parmaskinka
300 gr tomater i bitar
1 st buffelmozzarella i bitar
Gröna oliver, finskurna

Rosta brödet i brödrost eller grilla i ugn.
Skär zucchinin i bitar. Stek den i olja med rosmarin och vitlök, salta och peppra.
Vid servering dekorera brödet med zucchinin, basilikabladen och parmaskinkan.
Blanda sedan tomat, mozzarellaost och oliverna med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".