Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Spenatfrittata

Publicerat lördag 29 augusti 2009 kl 15.00
Frittatan är en italiensk omelettvariant, som grillas i ugnen.

3 september 2009 med Marco Baudone

6 st ägg
1,5 dl grädde
1 msk olivolja
Salt, svartpeppar
Ca 50 – 100 gr riven parmesanost
1 st riven vitlöksklyfta
1 msk olivolja
100 gr salladsspenat

Vänd ihop grädden med ägg, ost, vitlök, salt och peppar.
Svetta spenaten i oljan i en het kastrull eller stekpanna, häll av vätskan. Tillsätt sedan äggblandningen och baka i ugnen på 150 grader tills frittatan är gyllenbrun och fast i konsistensen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".