Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Äppelpannkaka med bacon och rårörda lingon

Publicerat torsdag 10 september 2009 kl 10.00
Med goda tillbehör blir pannkakan något alldeles extra.

10 september 2009 med Katja Palmdahl

1 gott äpple, t.ex. Jona Gold, i klyftor
4 ägg
2 dl mjöl
4 dl mjölk
Salt och peppar
2 pkt bacon
rårörda lingon

Värm ugnen till 225 grader och smöra en ugnsfast form. Lägg i äppleklyftor och stek i ugnen i cirka 5 minuter, gärna med lite honung på.

Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk till en jämn smet och krydda med salt och peppar. Häll smeten i den smorda formen och grädda i cirka 25 minuter.

Stek även bacon i ugnen. Lägg ut dem tätt på ett bakplåtspapper och grädda i 5-6 minuter. Vänd eventuellt baconskivorna någon gång.

Servera pannkakan med knaperstekt bacon, rårörda lingon och en råkostsallad, som till exempel .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".