Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Bulgursallad med varmrökt lax, broccoli, valnötter och senapsdressing

Publicerat torsdag 10 september 2009 kl 10.00
Med lax och fräscha ingredienser blir bulgursalladen en hit.

10 september 2009 med Katja Palmdahl

2 dl bulgur
1 broccolibukett, kokta buketter
1 avokado, i bitar
½ kn rädisor, skivade
½ rödlök, tunt skivad
1 blodgrape, i bitar
2 dl valnötter, grovt hackade
1 ask småtomater, halverade
1 l blandad sallad, gärna med inslag av spenat och groddar
4 kokta ägg
300-400 g varmrökt lax, alt. räkor, kyckling

Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Fullkornsbulgur kräver koktid medan vanlig bulgur brukar nöja sig med att svälla i dubbla mängden vatten under lock!

Broccoli kokas al dente i kokande vatten. Det tar bara någon minut beroende av storlek. Häll bort kokvattnet och kyl genast broccolin i kallt vatten. Då behåller den sin vackra gröna färg, smak och konsistens.

Blanda övriga ingredienser i den kalla bulguren. Smaka avmed salt och peppar.

Arrangera bladsalladen på ett fat och toppa med bulgursalladen, ägghalvor som skyddats med salt och svartpeppar och varmrökt lax. Strö gärna rikligt med krasse över!

Senapsdressing

½ dl dijonsenap
1 tsk honung
Ca 2 dl matolja
Vatten att späda med
Salt och nymald svartpeppar

Lägg senap och honung i en bytta. Vispa i oljan försiktigt. Dressingen kommer att tjockna och behöver spädas med kallt vatten till önskad konsistens och smak. Kan också göras med stavmixer såklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".