Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Paella med lime- och chiliyoghurt

Publicerat torsdag 10 september 2009 kl 10.00
1 av 2
Fisk, räkor och grönsaker i en härlig paella.
2 av 2
Den syrliga limeyoghurten passar perfekt till paellan.

10 september med Katja Palmdahl

1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, skivad
½ paprika, i bitar
½ squash, i bitar
½ kyckling, delad i mindre bitar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
½ påse saffran
Salt och peppar
3 dl avorioris
2 dl krossade tomater
4 dl kycklingbuljong
200 g koljafilé, i stora bitar

Skalade räkor, så mycket man vill
Halverade småtomater
Ruccola

Fräs lök, grönsaker, kyckling och kryddor i en vid panna. Tillsätt riset att fräsa med en stund under omrörning till det blir genomskinligt. Tillsätt tomatkross och kycklingbuljong och sänk värmen. Lägg på ett lock och låt grytan sjuda i ca 15 minuter.

Rör under tiden ihop ingredienserna till yoghurten (se nedan).

Salta och peppra fisken och lägg ovanpå riset utan att röra om. Grytan skall kännas krämig och kanske behövs det en extra skvätt buljong eller vatten. Sjud paellan ytterligare 5-6 minuter tills fisken är klar och riset fortfarande är al dente. Toppa med räkor, tomat och ruccola.

Topping


Lime- och chiliyoghurt

2 dl turkisk yoghurt
Fint rivet skal av ½ lime
1 liten chili, finhackad
1 msk kallpressad olivolja
Salt och svartpeppar

Rör ihop ingredienserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".