Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
torsdag 27 augusti

Tomas Tengby träffar Årets kock

Publicerat tisdag 25 augusti 2009 kl 14.00
Viktor och Jamie delar samma intresse - mat.

Tomas åker hem till Årets kock Viktor Westerlind och lagar mat i hans minimala kök. Det bjuds bland annat på gumbo, pot au feu och korngrynsrisotto.

Meny träffar också Jamie Oliver som lär oss genvägar att ta till i köket en stressig eftermiddag när barnen är hungriga. Och så får vi hur reda på hur det egentligen funkar hemma hos honom med både matlagning och inköp.

Och hur skall man egentligen förhålla sig till skaldjur i dessa skaldjurstider? Är de, ur miljösynpunkt, okej att äta?

Även månadens viner recenseras av Karsten Thurfjell och Konsumentpanelen testar en klassiker – färdig bearnaisesås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".