Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Pot-au-feu på oxbringa med korv, pepparrot och rotfrukter

Publicerat torsdag 27 augusti 2009 kl 08.54

27 augusti 2009 med Viktor Westerlind

4 portioner

200 g färdigkokt kött i skivor (typ oxbringa, högrev eller vad som finns)
½ dl färsk pepparot
2 dl crème fraiche
salt
1 lök
2 morötter
1 palsternacka
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
2 lagerblad
1 litet knippe timjan
2 dl vitt vin
4 dl kokspad från oxbringa
200 g färskpotatis
3 stora kabanosser i skivor
1 msk smör
vitpeppar från kvarn

Blanda créme fraiche och pepparot. Smaka av med salt. Låt stå och dra i kyl. Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar. Skala och skiva vitlöken. Fräs allt samman på svag värme i en stor kastrull med rapsoljan och örterna.

Tillsätt vin, kokspad och potatis. Koka tills potatisen är klar. Tillsätt skivat kött och korv och låt det blir varmt. Avsluta med en klick smör och smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".