Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
torsdag 27 augusti

Viktor Westerlind

Publicerat torsdag 27 augusti 2009 kl 08.58
Viktor Westerlind i sitt minimala kök.

Fakta om Viktor

Arbetar: F12 Restaurant STHLM.
Varför kock: Lagade mycket mat redan i 3-4 årsåldern med min farmor (som var hushållslärare), men mer av den gamla skolan. Även min far lagade mycket mat men där var det mycket annorlunda mat, typ cajun, thai, kinamat och så vidare. Sedan såg jag Jamie Olivers första program och insåg då att mat kunde vara fartfyllt, roligt och häftigt också.
Första matminnet: Har en tidig minnesbild av när jag och farmor skrapar nypotatis på landet.
Inspireras av: Allt. Säsong. Kollegor. Dåtid. Nutid. Misstag.
Finns inte i kylskåpet: Skulle aldrig köpa färdig majonnäs.
Topp tre vardagsfavoriter: Spaghetti med tomatsås, parmesan, svartpeppar. Rostade rotfrukter, gremolata, getost och t.ex. lamm. Fänkålsstekt lax, nypotatis, gräddfil och örter.

Viktors recept

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".