Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Minestrone på viltskav

Publicerat torsdag 10 september 2009 kl 13.31

17 september med Caroline Hofberg

"Köttsoppa på mitt sätt, med smak av det vilda."

4 portioner

Det här behöver du:
1 paket viltskav, 240 g
1 gul lök
1 stor morot
en bit rotselleri, ca 100 g
2 potatisar
1 purjolök
100 g haricots verts
smör
15 dl vatten
3 msk viltfond med kantareller
1 tsk timjan
2 msk tomatpuré
salt
nymald peppar
1 dl hackad persilja
ca 50 g Västerbottenost

Gör så här:
1. Skala och hacka löken. Skala morot, selleri och potatis och skär i små tärningar. Skölj och strimla purjolöken och dela bönorna.
2. Fräs lök, morötter och selleri i smör i en gryta utan att det tar färg.
Lägg i köttet och låt det bryna med, strimla det samtidigt med en gaffel.
3. Tillsätt vatten, fond, timjan och tomatpuré. Koka soppan under lock cirka 10 minuter.
4. Blanda i potatis, purjolök och bönor. Fortsätt koka tills alla grönsaker är mjuka, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda i persilja.

5. Servera soppan med grovriven ost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".