Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Jordärtskocksoppa

Publicerat tisdag 22 september 2009 kl 10.07

En len soppa är en bra start på middagen.

6 personer

Du behöver:
700 gram jordärtsskockor
3 potatisar
1 liter vatten
2 msk grönsaksbuljong (Gärna ekologisk)
1 dl grädde
Ev Salt och svartpeppar

Gör så här:
Skala och tärna jordärtskockorna och potatisen. Lägg i vatten och buljong och låt koka i cirka 20 minuter.
Häll av lite av vattnet och kör jordärtskockorna i en matberedare. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt grädden.

24 september 2009 med Lotta Bäckström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".