Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Slinka - traditionell rätt från Blekinge

Publicerat fredag 9 oktober 2009 kl 14.44

En traditionell rätt från Blekinge. Tro det eller ej, men det är himmelskt gott!
Håkan Robertsson

Gör så här:
Rimmat fläskkött kokas med kryddpeppar i vatten. När fläskköttet har kokat färdigt tas det upp och potatis kokas i spadet. När potatisen är klar slår man i en rejäl skvätt mjölk och en näve havregryn. Koka upp. Tillsätt köttet och potatisen, koka upp, smaka av med salt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".