Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Timjanbakad pumpa med bakad rödlök, mungbönor och fetaost

Publicerat fredag 9 oktober 2009 kl 15.19

15 oktober med Marie Skogström

4 portioner

Det här behöver du:
1/2 pumpa, av typ- butternut eller hookaido
2 msk timjan, plockad färsk
2 rödlökar
1 förpackning (400g) kokta bönor/ linser eller koka själv
8-10 små körsbärstomater
1 bit fetaost
1 dl oliver
1 dl mixade salladsskott
1 dl vinägrett på balsamicovinäger och olivolja
salt och peppar

Gör så här:
Skär pumpan och rödlöken i klyftor, vänd dem med olivolja och krydda med timjan, salt och peppar. Baka dem mjuka i ugnen i 150 grader i cirka 25 minuter.
Vänd samman bönor, oliver och tomater med vinägretten, avsluta med att tärna ner fetaosten.
Servera bönsalladen ljummen tillsammans med pumpan och rödlöken.

Tips! Serveras som en vegetarisk rätt eller som ett tillbehör till fisk eller kyckling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".