Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Het tomat- och currysoppa med choritzo och majs

Publicerat torsdag 15 oktober 2009 kl 01.00

15 oktober med Marie Skogström


4 portioner

Det här behöver du:
1 lök
1 vitlök
2 mskcurry
1 paket krossade tomater av god kvalité
1/2 dl vittvin
2 dl vatten
salt och peppar
socker
god olivolja
4 st choritzokorvar
1 st salladslök, strimlad
1 liten burk majs eller 2 st färska majskolvar
6-7 blad strimlad basilika

Gör så här:
Börja med sopparn. Hacka och fräs löken mjuk i smör eller olja. Slå på tomatkrosset, vattnet och vinet och koka i 5- 10 minuter. Tillsätt curry och smaka av. Mixa sedan med mixerstav tills soppan är slät och tillsätt en skvätt god olivolja för att runda av smaken.
Gör sedan tillbehören. Skär  och stek sedan korven i skivor, tillsätt majsen och löken. Avsluta med att vända i basilikan smaka av. Servera med ett gott bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".