Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kryddstekt kycklingklubba med ingefärsrotmos

Publicerat torsdag 15 oktober 2009 kl 01.00

15 oktober med Marie Skogström


4 portioner

Till kycklingen
8 st kycklingklubbor, putsade
0,5 dl brödkryddor mixade, till exempel anisfrö, fänkålsfrö, kummin
1 stor rödlök, tunt skivad i ring
1 dl bladpersilja
olivolja, vinäger
salt och peppar

Till rotmoset
6 st potatisar
2 st morötter
1 bit kålrot
1 st palsternacka
3 msk smör
1 dl mjölk
1 msk färskriven ingefära
salt och peppar

Gör så här:
Börja med kycklingen. Sätt ugnen på 160- 170 grader. Vänd kycklingen med lite olivolja och sedan i kryddorna med salt och peppar, baka av i ugnen tills de är klara.
Gör under tiden rotmoset. Skala och skär ner allt i 1 cm stora bitar och koka i kort med vatten tills de är mjuka. Häll av vätskan men spara den. Stöt eller mosa rotsakerna, tillsätt smör, mjölk och lite kokspad tills moset har lagom konsistens. Smaka av med ingefära, salt och peppar.
Vänd rödlök och bladpersilja med lite olivolja och vinäger och servera till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".