Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Äppelmos med gräddmjölk och hackade hasselnötter

Publicerat torsdag 15 oktober 2009 kl 01.00

15 oktober med Marie Skogström

Passa på att handla goda svenska äpplen nu när det är säsong. Gör en rejäl sats och lägg på syltglas, lyxigt gott att njuta av en vardagskväll!
Marie Skogsström

För 4 portioner, det här behöver du:
10 st svenska äpplen
2-3 dl socker
vatten
1 rejäl kanelstång och vanilj

Gör så här:
Skär ner äpplena i mindre bitar och tag bort kärnhusen, spara gärna skalet om äpplena har härligt röda skal.
Tillsätt socker, kryddor och vatten så att det knappt täcker äpplena. Koka allt i en gryta tills äpplena är mjuka och stöt dem sedan till ett grovt mos, tag bort kanelen och lägg dem på steriliserade glasburkar om de ska sparas. Om man vill lyxa till det ytterligare kan man spetsa med lite calvados.

Servera äppelmoset med gräddmjölk och rostade hasselnötter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".