Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kan Kathe ge barnen tång till middag?

Publicerat tisdag 13 oktober 2009 kl 16.21

"Jag var på västkusten i somras och tog vara på en del olika sorters tång och alger. Står nu inför valet att lägga den på komposten eller finfördela den i maten..."

Jag var på västkusten i somras under den kraftiga julistormen, dagen efter stormen tog jag vara på en del olika sorters tång och alger, dels för att de var vackra men också med tanke på att kanske kunna använda dem i matlagning/bakning. Jag har sköljt tången i rikligt med sötvatten och torkat den.
Står nu inför valet att lägga den på komposten eller finfördela den i maten. Finns det någon sorts tång som är skadlig, kan den användas i maten, finns det någon risk att ge sådan mat till barn?

Kathe Dahlbom

Här hittar du fler

Har du något tips till Kathe? Kommentera här nedanför så hjälper du henne!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".