Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Biffar med tre sorters kål och lingonsky

Publicerat torsdag 22 oktober 2009 kl 01.00

22 oktober med Anna Johansson

4 port

Till biffarna:
500 g blandfärs
50 g fint hackad bacon
2 msk dijonsenap
1 ägg
skalet från en ½ citron
1 msk  smör
salt och peppar

Till lingonskyn:
1 msk  smör
1 vitlöksklyfta
1 msk  dijonsenap
1/2 dl  kycklingbuljong
1 dl lingon (färska el. frysta)
salt och peppar

Kålen:
1 kålrabbi
½ blomkål
4 blad från spetskål
1 vitlöksklyfta
½ citron
Salt och peppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till biffarna väl. Forma sen färsen till biffar på cirka 130 g. Stek biffarna i lite smör i en panna. När de har fått fin färg på båda sidorna kör du in dem i ugnen i 5–10 minuter på 140 grader.
Tag samma panna som du stekte biffarna i och lägg i lite smör och fint hackad vitlökklyfta. Tillsätt buljongen, dijonsenap och lingonen. Låt koka upp och ställ åt sidan.
Skala kålrabbin och skär i centimeterstora kuber. Dela blomkålsbuketterna ett par gånger. Skär spetskålsbladen grovt.
Stek kålrabbin, blomkålen och en fint hackad vitlöksklyfta i lite olja. När kålen har fått en gyllenbrun färg tillsätter du spetskålen. Slunga runt kålen i pannan så att spetskålen blir lite mjukare. Tillsätt saft från en ½ citron och smaka av med salt och peppar.    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".