Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Swärds julsallad

Publicerat onsdag 21 oktober 2009 kl 11.45

Jag har ett recept på en sallad som är utmärkt till julskinkan. Min fru Henny hittade den någonstans i mitten av 1900-talet. Den, tillsammans med Kajsa Vargs kryddskinka har sedan dess följt oss i alla år. Den har även spridits sig till barn och vänner under namnet "Swärds julsallad"
Martin Swärd, Linköping

Det här behöver du:
Grönkål
Krossad ananas
Russin
Gräddfil

Gör så här:
Skölj grönkålen, tag bort det grova och repa den fint. Det blir snyggare om den repas för hand än om man skär.
Blanda med avrunnen krossad ananas och russin. Mängder är svåra att ange. Kålen skall dominera.
Blanda försiktigt ner gräddfilen. Ta så mycket så att den ser snygg och aptitlig ut. Den skall inte röras till en "smet."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".