Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Snabb fisk i ugn med fänkål och oliver

Publicerat torsdag 22 oktober 2009 kl 10.52

29 oktober med Tina Nordström


Det här behöver du:

800 g fisk, till exempel torsk, lax, kolja, spättafileer
2 hela citroner
Hackad mango
1 skalad  silverlök
1 fänkål
1 dl kalamataoliver
1 knippe skalade morötter
1 ½ dl olivolja
Salt, vitpeppar
Dill till garnering

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Portionera fisken och pressa saften ur 1 citron över. Lägg i en lasagneform. Skiva löken, fänkålen och morötterna tunt tunt på en grönsaksskärare. Lägg på fisken.
Häll över oliverna, oljan och pressa saften ur den sista citronen.  Strö på 2 krm flingssalt och ½ krm vitpeppar från kvarn.
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Plocka dill över och servera med bara bröd eller pressad potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".