Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ros-Maries rotsaker med honung

Publicerat torsdag 22 oktober 2009 kl 13.27

Det här behöver du:
1 halv kålrot
1 halv rotselleri
5-6 morötter
2 palsternaker
8 sharlottenlökar
½ dl olivolja
ca 2 msk honung (helst flytande men fast går också bra)
salt och peppar

Gör så här:
Skala och hacka alla rotsakerna i bitar och lägg i en form. Hacka löken och blanda med rotsakerna. Häll på olivoljan.
Sätt in i ugnen på 200 grader tills rotsakerna nästan är färdiga. Ta då ut dem och ringla över honungen. Salta och peppra. Sätt in formen igen tills rotsakerna är helt mjuka.
Servera.

Recept från Ros-Marie Johansson, Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".