Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Thaikotlett med mandel och koriander

Publicerat torsdag 29 oktober 2009 kl 01.00

29 oktober med Tina Nordström


Det här behöver du:

800 g benfri kotlettrad (går under namnet ytterfilé)
smör och olja till stekning
salt och peppar
1 burk kokosmjölk, light
1 dl skalad mandel eller cashewnötter
1 liten skalad gul eller röd lök
1 kruka färsk koriander, ca 25 g
1 msk currypasta, grön
1/2 msk flytande honng

Tomatsallad:
Delade små tomater
1 finskuren scharlottenlök
Valfri ört om man vill.
Vinaigrette:
3/4 dl olivolja
2 msk fikonvinäger alt, vit balsamvinäger
½ msk flytande honung
Massor av svartpeppar från kvarn.

Gör så här:
Skär köttet i portionsbitar, bryn i smör och olja. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg mandeln, löken, koriandern och currypastan i ett litermått. Mixa med stavmixer till en massa. Är den svårmixad kan du hälla i lite kokosmjölk.
Lägg massan i stekpannan med det stekta köttet. Låt fräsa med i ett par minuter. Häll på kokosmjölken och låt det sjuda i ca 7 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Blanda ihop tomatsalladen och servera till kotletten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".