Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Vi hjälper dig: Så skiljer du på oetiskt och okej kalvkött

Publicerat torsdag 29 oktober 2009 kl 01.00

För några år sedan gick debatten het om kalvar som föddes upp i Holland, på ett sätt som de flesta skulle tycka är vidrigt: Fel mat, ingen motion, näringsbrist och långa transporter. Resutlatet blev ett fantastiskt gott och mört kött.

Nu har debatten tystnat, och ser du inte upp kan du köpa det massproducerade kalvköttet utan att veta om det. Men vi ger dig tipsen:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".