Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Havtornskaka med äpple

Publicerat tisdag 27 oktober 2009 kl 13.26

I stället för Havtornsbär kan man använda hallon, blåbär eller vinbär. Jag är lycklig ägare till en liten odling med havtornsbuskar, så jag försöker använda bären så mycket som möjligt. Nyttigt och bra!
Birgit Olsson

Det här behöver du:
200 g smör
4 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rårivet äpple
havtornsbär
hackade nötter, till exempel hasselnötter

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret. Låt svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Häll det avsvalnade smöret i blandningen. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det till äggsmeten.
Bred ut på smörat/bröat bakplåtspapper i långpanna. Lägg på rårivna äpplen, havtornsbär och hackade nötter.
Grädda i ca 15 minuter mitt i ugnen.
Pudra eventuellt över lite florsocker innan du serverar kakan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".