Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Varm kardemummachoklad

Publicerat torsdag 7 januari 2010 kl 09.30

7 januari 2010

Ett recept från Allt om mat:

 
Ingredienser 3 koppar
5 dl  mjölk
0,5 dl  vispgrädde
1 msk  kakao
1½ msk  strösocker
1½ tsk  kardemumma, kärnor, stötta
20 g  choklad, mörk

Servering
Vispad grädde


Tillagning:
Kardemumma och choklad är en god kombination. Chokladdrycken blir ännu godare om den får utveckla sin smak i kylen minst 6 tim.

1. Värm mjölk och grädde, det ska inte koka. Tillsätt övriga ingredienser och rör tills chokladen smält.

2. Ställ gärna in chokladen i kylen över natten att mogna.
Värm chokladen och servera med en liten klick grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".