Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Domsjö fabiker i Hörnettområdet med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.15)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Salmorejo

Publicerat onsdag 13 januari 2010 kl 10.00

som tillbehör till vildsvinsbiffar

17 januari 2010

4 personer

250 g tomater, mogna
½ klyfta vitlök

½ msk ljus vinäger, t ex sherryvinäger
2 msk spansk olivolja
dygnsgammalt lantbröd

Hacka tomaterna och lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med olja, vinäger, vitlök och en nypa salt. Mixa tills det blir en helt slät massa. Lägg därefter i brödet (utan kanter) bit för bit och mixa mellan brödbitarna. Blandningen kommer mycket snabbt att bli tjockare, när det fått en fin krämig konsistens är den färdig att servera. Ringla på lite olivolja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".