Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Helstekt hoisinglaserad vildsvinsfilé

Publicerat onsdag 13 januari 2010 kl 10.00
Foto: Anders Tegnér

14 januari 2010

4 personer

600 g ytterfilé av vildsvin
1 burk, 200 ml hoisinsås
1 dl sesamfrö, skalade

Bryn köttet hastigt på hög värme. Ta upp det och pensla på rikligt med hoisin. Rulla sedan köttet i sesamfrö och stek färdigt i ugn, 150 grader i ca 15-20 minuter till innertemperatur 55-60 grader. Låt köttet vila någon minut och skär sedan upp det i halvcentimeter tjocka skivor. (Tänk på att skära mot köttets fiber.) Servera köttet tillsammans med resterande hoisinsås, stekskyn och wasabimos.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".