Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
14 januari 2010

Anders Tegnér serverar vildsvin

Publicerat onsdag 13 januari 2010 kl 10.00
Helstekt hoisinglaserad vildsvinsfilé. Foto: Anders Tegnér

Vildsvinstammen ökar kraftigt i Sverige år efter år. Förra året fälldes cirka 70 000 vildsvin och med nuvarande ökningstakt kommer 150 000 vildsvin att skjutas om bara tre år.

Vildsvinet är även på stark frammarsch i våra köttdiskar och kök och det är en råvara som ligger i tiden. I en SIFO-undersökning uppger närmare 60 procent av de tillfrågade att mat som hämtas direkt från naturen står högt på listan över "mat vi vill ha".

Anders Tegnér, kock och matkreatör, i Höllviken arbetar med att utveckla nya recept baserade på vildsvinskött. Han bjuder Menys lyssnare på bl a helstekt glaserad vildsvinsfilé med wasabipotatismos och viltpannbiff med salmorejo.







Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".