Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Nötfärsbiffar med kapris och stark senap

Publicerat onsdag 20 januari 2010 kl 10.10

21 januari 2010

2 schalottenlökar
500 g nötfärs
2 msk stark senap (Dijon)
1-2 msk kapris
1 ägg
½ dl öl
salt och nymalen svart peppar


Sås:
1 burk crème fraiche
2 msk riven pepparrot
1 tsk Dijonsenap
2-3 msk fint riven västerbottenost
salt och nymalen svartpeppar

Skala schalottenlökarna och hacka fint och fräs dem utan att de får färg i lite smör, låt de sedan svalna. Blanda färsen med ägg, lökfräset, senap, kapris, salt och peppar. Späd med ölet och arbeta ihop till en fin färs. Forma färsen till 8 biffar och stek i blandad smör- och olja. Stek ca 3 minuter på varje sida, de kan gärna vara lite rosa stekta, det är ju ren oxfärs!
Blanda under tiden ihop alla ingredienser till såsen och servera till biffarna, även brynt smör och pressad potatis är gott till.
En god bladsallad eller lättkokta grönsaker passar bra att servera till

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".