Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Chokladbull

Publicerat onsdag 27 januari 2010 kl 11.36

28 januari 2010

Favorit ur Släktkalaset

Du behöver:
7 dl havregryn
2 dl socker
200 g smör
3 msk kakao

Så här gör du:
Låt smöret bli rumstempererat och arbeta sedan ihop alla ingredienser, (det blir en något smulig deg).

Forma degen till chokladtoppar som du ställer på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda dem i ugn, 250 grader i ungefär 2 minuter. (När det börjar bubbla lätt på ytan är de klara.) Låt kakorna stå i frysen en stund innan servering, då blir de mer lätthanterliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".