Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kokosrutor

Publicerat onsdag 27 januari 2010 kl 11.38

28 januari 2010

Favorit ur Fredagsmys

Du behöver:
4 ägg
6 dl strösocker
150 g rumstempererat smör
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl

Glasyr:
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 ½ dl vispgrädde
75 g smör

Så här gör du:
Vispa ägg och socker, fortsätt vispa ned smöret (lite i taget), kakao, vaniljsocker, salt och slutligen mjölet. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ugn, 200 grader i 15-20 min. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull, rör om och sjud på svag värme ca 5 minuter. När kakan är klar, breder du ut glasyren på kakan och gräddar den i ugnen ca 10 minuter. Kokosen ska bli ljusbrun. Skär ut i bitar och servera gärna med lite grädde till.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".