Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Morotskaka

Publicerat onsdag 27 januari 2010 kl 11.40

28 januari 2010

Favorit ur Trädgårdsgott

Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
3 dl rivna morötter (ca 2 st)
1 dl matolja
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100 g philadephiaost
50 g  mjukt smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Så här gör du:
Smörj och bröa en rund form (ca 25 i diameter). Vispa ägg och socker, fortsätt vispa i de andra ingredienserna. Häll smeten i formen, skjuts in i ugnen (175 grader, 40 min).
Under tiden rör ihop glasyren och när kakan är klar, smeta ut glasyren över kakan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".