Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Abborre med purjolök

Publicerat onsdag 27 januari 2010 kl 15.19
1 av 2
2 av 2

28 januari 2010

4 pers

7-800 gr abborrfilé
1 purjolök som du grovhackar
3 dl grädde eller matlagningsgrädde

Så här gör du:
Byxa filéerna och vänd dem i mjöl. Stek i smör på medelvärme, salta och peppra.

När fisken är klar lyfter du upp den försiktigt, sedan lägger du i purjon i stekpannan (gör inte rent i stekpannan emellan).

När purjon blivit lite glasig häller du på grädden och lägger tillbaka fisken i ca 2 minuter.
Servera med potatis, sallad & citron.

Smaklig måltid!

Hasse Johannesson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".