Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gösfilé med ansjovis-sås

Publicerat onsdag 27 januari 2010 kl 15.28
1 av 3
Hasse filear gösen
2 av 3
Den byxade filéen i stekpannan
3 av 3
Serverat - smaklig spis!

28 januari 2010

4 pers

4 gösfiléer på 150-200 gr styck
2-3 ansjovisfiléer som finhackas
3 dl grädde (det går att använda matlagningsgrädde eller byta ut en dl mot mjölk)
1 msk ansjovisspad

Gör så här:
Byxa filén (skär bort småbenen som sitter mellan ryggbiten och buken). Vänd filén i mjöl och stek i smör på medelvärme.

Såsen:
Smält 1 msk smör i en kastrull. Lägg i den finhackade ansjovisen och spadet. Låt det smälta samman lite innan du tar i grädden. Nu ska den bara sjuda ihop tills den får en fin konsistens. Smaka av med peppar och ev. salt om det behövs. Serveras med potatis (gärna pressad), koskos eller ris, som vanligt gör vi en enkel sallad till.

Smaklig måltid!

Hasse Johannesson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".