Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Laxfilé på saltbädd

Publicerat onsdag 27 januari 2010 kl 15.35

28 januari 2010

4 pers

6-800 gram färsk laxfilé med skinn
200 g philadelphiaost (original)
1 tsk finhackad rödlök
1 litet blomkålshuvud
1 dl grovt salt


Så här gör du:
Täck en ugnsfast form med det grova saltet. Lägg laxen med skinnsidan neråt. Salta och peppra lätt. Låt gå i 175 grader i ca 15 minuter. Rensa och koka blomkålen i saltat vatten i ca 7 minuter. Blanda blomkålen med philadelfiaosten och rödlöken. Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis eller ris, en sallad är alltid trevligt att få till fisk, en citronklyfta och dill.

Smaklig måltid!

Hasse Johannesson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".