Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
4 februari 2010

Ät mer c-vitamin!

Publicerat torsdag 4 februari 2010 kl 09.00

Menyköket i Kalmar bjuder den här veckan på ett c-vitaminspäckat program.

Karin Fransson serverar bl a pasta med citronsås och rökt lax, vintersallad med citrusfrukter och crepes med apelsin och kumguatsirap. Apelsinerna är som bäst och billigast just nu och ett bra skydd mot förkylningar, snuva och annat "otyg" dessa vinterdagar.





Dessutom är c-vitaminet i apelsinen föryngrande för vår hud. Bli skrynkelfri - ät apelsin.

Menys gästkock Ostron-Hasse Johannesson smörsteker en av sina absoluta favoriter i fiskdisken, nämligen abborre.

En ny studie visar att svenskarna nu äter nästan fem portioner frukt och grönt varje dag och konsumtionen närmar sig de 500 gram per person som Livsmedelsverket rekommenderar.

I Meny berättar Irene Mattisson, nutritionist på Livsmedelsverket, vad vi ska tänka på vid frukt- och grönsaksdisken och varför frukt och grönt borde få ännu större plats på tallriken.

Favorit i repris:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".